MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Al 10 jaar verzekerd bij DOV

Een DOV-verzekerde doet zijn verhaal

Rinus Nieuwenhuize uit Vlissingen is al zeker 10 jaar verzekerd bij DOV. Dit is natuurlijk de perfecte reden om hem in het zonnetje te zetten en te vragen: u en DOV, vertel eens? 

‘Watersporter in Beeld’ Maarten vertelt

“Toen ik voor het eerst op zee was, was ik gelijk verkocht”

Maarten Worp uit Harlingen staat deze keer centraal in onze rubriek ‘Watersporter in Beeld’. Als zoon van een Drakenzeiler ging hij al jong het water op. In 1988 kocht hij zijn huidige schip: een Le Comte ALC uit 1974, één van de eerste polyesterschepen. Deze is van Amerikaanse makelij. Samen met zijn zeilmaat vaart Maarten overal naartoe. 

“Die stilte als je tussen de weilanden doorschuift: magisch!”

‘Watersporter in Beeld’ Ton vertelt

In deze editie van ‘Watersporter in Beeld’ is het woord aan Ton Wiering uit Akersloot. Zijn eerste schip kocht hij in 1980: een prachtig open zeilschouwtje. 8 jaar later kocht hij zijn Midget 26, waarmee hij nog altijd met veel plezier over de wateren vaart.

‘Watersporter in Beeld’ Rick vertelt

“Om te ontspannen hoef ik maar 4 touwtjes los te gooien”

Deze maand vertelt Rick Jakobs in ‘Watersporter in Beeld’ over zijn ervaringen op het water. Sinds een jaar of 5 varen hij en zijn vrouw Anja met hun Dehler 31 van de Waddenzee tot aan België.

“Het ruisen van de wind in de zeilen vind ik heerlijk”

‘Watersporter in Beeld’ Joop vertelt

In deze editie van ‘Watersporter in Beeld’ geven we het woord aan Joop Kaspers. Sinds zijn pensionering zijn hij, zijn vrouw Ankie en Border Terriër Borr van mei tot en met september met hun Proficiat Kruiser uit 2003 op de wateren te vinden. Joop vertelt enthousiast over zijn ervaringen.

‘Watersporter in Beeld’ Guus vertelt

“Een beetje rommelen op mijn schip werkt al ontspannend”

Guus Zeissink uit Zaandijk staat deze keer centraal in onze rubriek ‘Watersporter in Beeld’. Na jarenlang het varen te hebben verruild voor wielrennen, schafte hij in 1999 opnieuw een schip aan. Met zijn Spirit 28 uit 1976 vaart hij samen met zijn vrouw en met vrienden overal naartoe: van de Waddeneilanden tot aan Engeland.

‘Watersporter in Beeld’ Anja vertelt

“We zien wel waar de wind ons naartoe waait”

Anja Weisscher uit Weesp doet haar verhaal in deze editie van ‘Watersporter in Beeld’. Jarenlang heeft zij samen met haar man en kinderen bareboat gezeild op jachten in Turkije, Kroatië en Griekenland. In 2012 was het tijd voor een eigen schip: een platbodem genaamd ‘Pleyte’.

‘Watersporter in Beeld’ Henk vertelt

“Canal du Midi staat op mijn wensenlijstje”

In deze editie van ‘Watersporter in Beeld’ is het woord aan Henk Bosma uit Purmerend. Hij gaat alweer meer dan 15 jaar met zijn Rheinsberg het water op, met alle plezier. In 1974 kocht hij zijn eerste pareltje: een Pauwels Schouw.

"De eerste keer dat ik op het water te vinden was?"

DOV-verzekerde Hans vertelt

In onze vorige nieuwsbrief vroegen wij u: wanneer ging u voor het eerst het water op? Wij ontvingen meerdere enthousiaste reacties. In deze nieuwsbrief leest u het mooie verhaal van DOV-verzekerde Hans ten Broeke.*

“Na 4 dagen vakantie in het bos, besloot ik: ik koop een schip”

‘Watersporter in Beeld’ Nico vertelt

Nico Glandorff uit Koog aan de Zaan staat dit keer centraal in onze rubriek ‘Watersporter in Beeld’. Samen met zijn vrouw vaart hij met zijn Kustvaarder 1 vanaf het Alkmaardermeer alle windrichtingen op.

“Op het water ben je één met de natuur...”

‘Watersporter in Beeld’ Peter vertelt

Peter Rietveld uit Zegveld doet zijn verhaal in onze rubriek ‘Watersporter in Beeld’. Hij is voorzitter van De Waterlandclub en is samen met zijn vrouw Mariëtte sinds 1991 de trotse bezitter van een Waterland 75 polyester motorboot uit 1976.

“In alle vrijheid genieten van de serene rust”

‘Watersporter in Beeld’ Ron vertelt

Ron Pel uit Roermond staat deze maand centraal in onze rubriek ‘Watersporter in Beeld’. In 1998 kocht hij zijn eerste schip: een Caranan motorschouw uit 1971, gebouwd door de Miedemawerf in Friesland. Op dit schip vaart hij nu nog steeds met veel plezier, samen met zijn vrouw. 

“Heerlijk onthaasten op het water...”

Robert Joncret uit Brecht in België is de eerste deelnemer aan onze nieuwe rubriek ‘Watersporter in Beeld’. Hij gaat er graag op uit met zijn ‘Pirate’. Dit is een motorjacht (type Cascaruda) uit bouwjaar 1978. Zijn vrouw en goede vrienden vergezellen hem regelmatig vanuit thuishaven Strijensas.

De Scandinavische droom van DOV-verzekerde Peter

Zes weken varen naar Denemarken

Een meer dan geslaagde herkansing… Zo noemen Peter en Iet Lijnkamp uit Meppel de vaarvakantie van deze zomer: een zesweekse reis naar Denemarken met hun zeilboot ‘Peetiet’, een Beneteau Oceanis 323 Clipper.  

Frans ontdekt nieuw Hollands Pareltje

Sinds een jaar of 10 vaart Frans van Wees met veel plezier. Samen met zijn vrouw en hondje maakt hij met zijn StarCruiser 900 de mooiste tochten binnen Nederland. Deze zomer ontdekte hij een nieuw Hollands Pareltje: de Hargervaart in Groet. Frans vertelt.

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP