MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Veelgestelde vragen

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over DOV Scheepsverzekeringen.

Stuur een e-mail naar info@dov-verzekeringen.nl met daarin het verzoek u te bellen. Vermeld in de e-mail duidelijk uw naam en polisnummer. U ontvangt binnen twee werkdagen een reactie. Bij spoed kunt u het beste direct telefonisch contact met ons opnemen op (050) 31 80 248.
Stuur een e-mail naar info@dov-verzekeringen.nl met daarin de door u gewenste aanpassing van de verzekerde som. Vermeld in de e-mail duidelijk uw naam en polisnummer. Vermeld ook waarom u de verzekerde som wilt wijzigen. Stuur - zo mogelijk - foto’s van uw (woon)boot mee. U ontvangt binnen twee werkdagen een reactie. U kunt ons natuurlijk ook bellen op (050) 318 02 48.
Vul het digitale schadeaangifteformulier zo volledig mogelijk in. Lees ook het informatieblad ‘Procedure Schadeafhandeling’. Heeft u spoedeisende schade? Bel ons dan op (050) 520 18 28 (tijdens kantoortijden) of op (06) 206 54 893 (buiten kantoortijden).
Nee, uw bijboot is standaard niet meeverzekerd. We regelen dit echter graag voor u. Stuur hiervoor een e-mail naar info@dov-verzekeringen.nl met de volgende gegevens:

- Bijboot (merk / type / bouwjaar / serienummer / aanschafprijs)
- Motor (merk / type / pk / bouwjaar / serienummer / aanschafprijs).

Vermeld in de e-mail duidelijk uw naam en polisnummer. U ontvangt binnen twee werkdagen een reactie. Voor meer informatie kunt u bellen met René Kamphuis op (050) 520 18 27.

Ja dat kan, maar alleen als u kiest voor een automatisch incasso. De machtiging voor automatische incasso vindt u onder het kopje 'Voorwaarden'. Bel ons voor meer informatie op (050) 31 80 248 of stuur een e-mail naar info@dov-verzekeringen.nl.
DOV kent geen no-claim, na schade betaalt u dezelfde lage premie!
Dit hangt af van uw persoonlijke (financiële) situatie. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Bel ons voor meer informatie op (050) 31 80 248 of stuur een e-mail naar info@dov-verzekeringen.nl.
DOV kent vier vaargebieden: I t/m IV. Op uw polis kunt u zien welk vaargebied voor u van toepassing is. Voor een uitgebreide beschrijving kunt u kijken in artikel 2 van onze verzekeringsvoorwaarden 2010. Bel ons voor meer informatie op (050) 31 80 248 of stuur een e-mail naar info@dov-verzekeringen.nl.
Ja. U mag iemand machtigen om met uw boot te varen, zolang er geen sprake is van verhuur.

Schade aan een schuur en/of steiger is niet standaard meeverzekerd op uw woonbotenpolis. Bij schade kan dit heel vervelend uitpakken. Tegen een minimale meerprijs bent u optimaal verzekerd. Bezit u een schuur en/of steiger? Meld het ons. Als de schuur is voorzien van goed hang- en sluitwerk, kunt u ook de inboedel verzekeren.

Wilt u uw schuur en/of steiger meeverzekeren, stuur dan een e-mail naar: info@dov-verzekeringen.nl met de volgende gegevens:

- of het gaat om een schuur en/of steiger
- de afmetingen, bouwaard, bouwjaar en dagwaarde
- met of zonder inboedel en de waarde daarvan

Ter completering van het dossier ontvangen wij graag een foto van het te verzekeren object. Nadat wij alle gegevens hebben ontvangen nemen wij contact met u op. Voor meer informatie kunt u bellen met René Kamphuis op (050) 520 18 27.

Aan de hand van de door u toegezonden revisienota bepalen wij of en met welk bedrag de waarde van de motor wordt verhoogd. Indien de waarde wordt verhoogd, wordt de nieuwe waarde op de polis vermeld. Dit is dan de maximale vergoeding in geval van schade aan de voortstuwingsinstallatie. Voor meer informatie kunt u bellen met René Kamphuis op (050) 520 18 27 of stuur een e-mail naar verkoop@dov-verzekeringen.nl.
Onder inboedel wordt verstaan: de huishoudelijke zaken zoals (zeil)kleding, keukengerei, beddengoed en boeken. Zaken als nautische apparatuur, kussens in de bank en gordijnen worden gezien als inventaris en is standaard meeverzekerd onder de casco dekking van uw polis. Inboedel is niet standaard meeverzekerd. Wilt u meer weten over de premie en voorwaarden, neem dan contact op met René Kamphuis, telefoon (050) 520 18 27 of via e-mail verkoop@dov-verzekeringen.nl.
U heeft DOV gemachtigd om de premie automatisch van uw rekening te incasseren. De datum waarop de incasso plaatsvindt hangt af van de door u gekozen betalingstermijn: jaarincasso: 1e week januari, kwartaalincasso: 1e week januari, april, juli en oktober (rond de 4e van de maand) of maandincasso: rond de 4e van elke maand.

DOV Scheepsverzekeringen verzekert ook uw (woon)boot in aanbouw. De bouwwerf heeft vaak een polis waarbij het belang van de werf verzekerd is. Het belang van de eigenaar is op deze polis maar zelden meeverzekerd. Het is daarom aan te raden een zogenaamde ‘aanbouwverzekering' te sluiten op het moment dat u eigenaar wordt van het casco (in aanbouw). Ook als u een (woon)boot gedurende een langere periode verbouwt, is het mogelijk een aanbouwverzekering af te sluiten. Een aanbouwverzekering dekt de specifieke risico's die u met uw boot in aanbouw loopt, zoals: 

- het vervoer van onderdelen, motoren, zeilen en tuigage van en naar de bouwplaats
- het transport van uw boot
- de proefvaart van uw boot

Maar ook:

- brand
- storm
- diefstal

Ook de wettelijke aansprakelijkheid (WA) van de boot is meeverzekerd. De verzekerde som bedraagt € 2.500.000,--. Wilt u meer weten over de aanbouwverzekeringen van DOV? Neemt u dan vrijblijvend contact op met René Kamphuis, telefoon (050) 520 18 27. Hij vertelt u graag meer over de zeer gunstige condities en de scherpe premie. Of stuur een e-mail naar verkoop@dov-verzekeringen.nl.

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP