MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

“Ik kon alleen maar wachten op de klap…”

DOV-verzekerde Knoek doet zijn (schade)verhaal

Op een prachtige zomerdag in juli vorig jaar vertrekt Knoek van Soest met zijn schip op weg naar een goede vriend. Bij het naviduct in Enkhuizen gaat het mis. “Ineens zag ik dat een gigantische stalen meerpaal nog maar twee meter van mijn boeg was…”

“Ik viel tegen de ruit, en het glas vloog alle kanten op”

Schade na een val aan boord

Een ongeluk aan boord, met persoonlijke schade én schade aan het schip tot gevolg. Ook dat komt DOV – helaas – wel eens tegen. Het overkwam DOV-verzekerde Jacky van der Vorst uit Hoensbroek tijdens een vaarvakantie in België met hun motorjacht, een Neptunus 107.

“Het chemische water liep zó de leidingen van mijn schip in”

De Breehorn van Piet loopt flinke schade op door een vochtvreter

DOV-verzekerde Piet van Ruler is al sinds 2002 de trotse eigenaar van een polyester Breehorn uit 1986. In 2015 is het weer tijd voor onderhoud aan zijn Breehorn: om het schip waterdicht te houden, wordt de epoxylaag vervangen. Hiervoor moet het schip helemaal droog zijn. Piet plaatst daarom een vochtvreter in de gootsteenbak van zijn schip. En dan gebeurt het…

“Mijn zeilschip was tijdelijk een motorboot”

DOV-verzekerde Anton Kruimer uit Noord-West Overijssel heeft sinds 2010 een Compromis 720. Met veel plezier zeilt hij samen met zijn vrouw de Nederlandse wateren over. In april 2013 ging het ineens mis: de mast liep onherstelbare schade op. 

Woonark vol dievengespuis

Inge en haar man komen ’s avonds thuis in hun woonark in Utrecht. Binnen is het een chaos. Ze zien het direct: er is ingebroken. De politie en DOV handelden de schade af.

Een windhoos treft Gerards Trintella

Het schip van Gerard uit Wijk bij Duurstede liep aanzienlijke schade op na een windhoos. “Ik ben al 12 jaar klant bij DOV. Voornamelijk om deze reden: DOV vergoedt gewoon alle schade en niet de dagwaarde. DOV maakt de stelling ‘geen aftrek nieuw voor oud’ zeker waar.”

Het schip van Henk kreeg schade aan de keerkoppeling

Het zeiljacht van Henk kreeg schade aan de keerkoppeling. “DOV heeft me snel en adequaat geholpen. DOV heeft een goede reputatie en je bent zeker van een vaste waarde voor de voortstuwingsinstallatie en het schip. Ik kreeg waar voor mijn geld.”

Een sleepje krijgen

Voor Derk (40) uit Voorburg blijkt de waarde van een goede verzekering. Zijn Vindö 45 kreeg pech onderweg en werd gesleept. DOV zorgde voor de schadeafhandeling. Door deze ervaring heeft Derk een slimme tip voor medewatersporters.

Woonark in zuiderstorm

 De recreatiewoonark van Mimi in Aalsmeer kwam in een zware zuiderstorm terecht. Gevolg: de dakbedekking waaide weg. DOV handelde de schade af. “DOV dekte alle schade én betrok mij overal bij.”

Inbraak en vernieling...

De Confident 780 van Eric (34) uit Bleiswijk lag op de kant in de haven voor de winterstalling. Telefoon, de havenmeester belde: er is ingebroken. “Dankzij DOV kan ik het komende vaarseizoen toch weer genieten van mijn boot."

De mast overboord

Voor Rob uit Bergen op Zoom blijkt de waarde van een goede verzekering. De mast van zijn zeiljacht Utah 2 ging overboord tijdens het varen. DOV vergoedde alle schade. “Mijn schip is nu gelukkig weer helemaal in goede staat."

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP