MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Is uw woonschip drooggevallen? Wees alert als het waterpeil weer gaat stijgen

De droogte van de afgelopen tijd heeft op veel plekken in Nederland gezorgd voor een lage waterstand. Hierdoor zijn al meerdere woonschepen drooggevallen. Is dit ook het geval met uw woonschip? Wees gerust, dit zorgt meestal niet voor grote schade. Wel adviseert DOV u: wees vooral alert als het waterpeil weer gaat stijgen.

Droogvallen: uw woonschip ligt schuin en het kan bijvoorbeeld zijn dat hierdoor uw sloten, deuren en ramen minder goed open en dicht gaan. Het is vervelend, maar zorgt over het algemeen niet voor grote schade.    

Stijgend waterpeil: controleer uw woonschip
Gaat het waterpeil weer stijgen? DOV heeft dan het advies: controleer tijdens het stijgen uw woonschip meerdere keren per uur. Merkt u dat uw woonschip is vastgezogen en scheef blijft liggen? Neem dan direct contact op met DOV via (050) 520 18 28. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend. Wij vertellen u wat u kunt doen en sturen eventueel een expert langs.

Als het waterpeil alsmaar blijft stijgen, kan er uiteindelijk water uw woonschip binnendringen. Dit kan wel leiden tot aanzienlijke schade. Wees dit voor door direct actie te ondernemen.   

Droogvallen: bekijk de video
Hoe gaan de woonschipbewoners in de Rijn bij Arnhem om met het droogvallen van hun woonschip? Bekijk de video op Omroep Gelderland.

 

Droogvallen woonschepen

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP