MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

EMCI benoemt nieuwe projectmanager havenmeesters en havens

Hans Gerritse is door EMCI Register aangesteld als ‘projectmanager havenmeesters en havens’. Gerritse (1959) heeft meer dan 35 jaar ervaring in de internationale watersport en zorgde voor de exploitatie en het beheer van diverse jachthavens. Hij is beëdigd en gecertificeerd jachtmakelaar en taxateur. Daarnaast is hij nauw betrokken bij het mentoraat voor experts en makelaars.

Als projectmanager is Hans Gerritse vanaf nu het aanspreekpunt voor de havenmeesters, directies en besturen. Ook zal hij zorg dragen voor de registratie en certificering van jachthavenmeesters en jachthavens.

Sleutel tot succesvolle jachthaven

Het EMCI licht toe: “Havenmeesters zijn belangrijk, voor de watersport in het algemeen, en voor de watersporters (ligplaatshouders/passanten) en de gebruikers/besturen/directies van jachthavens in het bijzonder. Een goede havenmeester is de sleutel tot een succesvolle en veilige (jacht)haven.”

Daarbij verandert de rol van havens snel. Van uitsluitend ‘ligplaatsbieder’ groeien (jacht)havens uit tot ‘full-multi-service-locaties’. Naast de traditionele havenactiviteiten vinden hier ook uiteenlopende activiteiten en evenementen plaats. Daardoor veranderen de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van de havenmeester.

De havenmeestercertificering

De EMCI-certificering voor havenmeesters toetst objectief en onafhankelijk of er een match is tussen taken en verantwoordelijkheden en persoonlijke competenties. De EMCI-certificering geeft onafhankelijke kwaliteitsborging. Dit schept duidelijkheid en geeft structuur en zekerheid. Bijvoorbeeld aan watersporters, directies, bezoekers en ketenpartners van de haven.

EMCI Register

EMCI Register registreert en certificeert arbiters, experts, havenmeesters, makelaars, mediators en taxateurs. EMCI Register zal vanaf half 2019 ook de certificering voeren voor (jacht)havens.

Meer informatie is te vinden op www.emci-register.com.

 

Bronnen: EMCI en BootAanBoot.nl

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP