MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Warmtepomp aan boord: energieneutraal wonen

Het verhaal van Erwin en Sandra

In Vlot Magazine vertellen Sandra en Erwin over hun energieneutrale woonark in Amsterdam. Met 21 zonnepanelen, goede isolatie en een warmtepomp is hun project geslaagd. DOV licht het uit.  

Totaalplaatje

Het stel was vastberaden om een energieneutrale woning te bouwen. Om dit voor elkaar te krijgen brachten ze 21 zonnepanelen aan, een waterpomp en zorgden ze voor uitstekende isolatie.

Waterpomp aan boord

Voor de waterpomp is er in de bak een leidingstelsel aangelegd. Dit is niet alleen een duurzame oplossing, maar ook financieel levert het een groot voordeel op. Erwin: “Wat de warmtepomp zowel energetisch als financieel interessant maakt, is dat hij gemiddeld 20 procent elektriciteit gebruikt om daar 100 procent warmte van te maken.”

Grote investering

De ambitie om energieneutraal te wonen, heeft Erwin en Sandra 34.000 euro gekost. “We hebben niet gerekend met terugverdientijden, dit wilden we gewoon. En toch, op een dag betaalt de investering zich uit. Omdat je energiekosten naar beneden gaan. Dankzij een subsidie voor de warmtepomp is dat al over zo’n vijftien jaar.”

Ontdek de ervaringen van Erwin en Sandra: energieneutraal wonen

Ruimte voor windturbine

Voor Erwin en Sandra is het allemaal de moeite waard geweest. Wat ze achteraf toch anders zouden doen? Erwin: “Misschien een zonnepaneel minder, om plaats over te houden voor een windturbine. Want het waait hier erg vaak, ook ’s nachts en in de winter als je de elektriciteit het hardst nodig hebt.”

Lees verder...

Wilt u het hele verhaal van Sandra en Erwin lezen? Lees het artikel in Vlot Magazine op pagina 26.

Uw woonboot ook duurzamer?

Wilt u zelf aan de slag met het verduurzamen van uw woonboot? In onze vorige nieuwsbrief gaven we tips voor het (ver)bouwen van een duurzame woonboot. Lees het artikel op onze website.

Foto’s gezocht

Heeft u al een duurzame woonboot? Laat ’t ons zien met een foto! Stuur een mailtje naar av@dov-verzekeringen.nl.

 

Lees ook:

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP