MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Zuurvrije vaseline: wondermiddel ‘ja’ of ‘nee’?

DOV legt ’t uit

Smeren en invetten: klusjes die u als woonbooteigenaar natuurlijk bekend voorkomen. Maar welk middeltje gebruikt u waarvoor? DOV vertelt u in deze nieuwsbrief over de voor- en nadelen van zuurvrije vaseline als ‘klusmiddel’.

U kunt natuurlijk voor elke onderhoudsklus een ander product aanschaffen, maar over het algemeen is zuurvrije vaseline multifunctioneel inzetbaar. Het heeft geen kleur en blijft voor lange tijd vet. Bovendien heeft u het al in huis voor een klein prijsje.

Het loopt weer ‘gesmeerd’

Met vaseline beschermt u metalen onderdelen tegen roest. Bovendien kan zuurvrije vaseline gebruikt worden als smeermiddel op kunststof: dit tast het materiaal niet aan. De scharnieren en hangsloten van uw woonboot zijn dan ook zó ‘gesmeerd’.

Glimmen en glanzen

En wist u dat chromen of koperen kranen en deurknoppen weer mooi gaan glanzen als u ze insmeert en vervolgens oppoetst met vaseline? Ook houten onderdelen van uw woonboot gaan hiermee weer mooi glimmen.

Vaseline: niet op echt rubber of latex

Toch kunt u vaseline beter niet op alle materialen gebruiken. Smeer het bijvoorbeeld niet op echt rubber of latex. Hierdoor verweekt het rubber en wordt het poreus. Gebruik daarvoor in ieder geval liever een speciale stick of spray.

Deel uw tips

Preventie- en onderhoudstips met elkaar delen: dat doen de ‘Varende’ Vrienden van DOV. Dus: heeft u nog een slimme onderhoudstip? Laat ’t ons weten! Stuur een mailtje naar av@dov-verzekeringen.nl.

Zuurvrije vaseline: wondermiddel ‘ja’ of ‘nee’?

 

Lees ook:

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP