MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Droomt u van een grote zeilreis?

Hier moet u aan denken

Een sabbatical nemen, de zeilboot pakken en weken over de zee varen… Droomt u ook van een grote zeilreis? DOV helpt u op weg met praktische tips. Want: een goede voorbereiding is het halve werk.

Koers bepalen

Allereerst bepaalt u – ongeveer – waar u heen wilt en hoe lang u wilt gaan. Gaat u richting Engeland of is zeilen over de Middellands Zee uw droom? Deze keuzes maken natuurlijk een wezenlijk verschil in uw voorbereiding.

Uw boot: rots in de branding

Voor een verre reis moet u 100% vertrouwd zijn met uw boot. Is uw zeilboot in goede conditie? Of overweegt u voor een verre reis een andere boot te gebruiken? Maak dan een goede afweging tussen comfort, snelheid en grootte van de boot.

Uw gezondheid

Uiteindelijk bent u de zeiler, en niet de boot. Het is dan vanzelfsprekend dat u zelf in goede conditie moet zijn. En heeft u medicijnen nodig? Neem hier dan genoeg van mee aan boord.

Verzekeren

Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent als u een verre zeilreis gaat ondernemen. Hierbij spelen diverse zaken mee. Denk aan de vaarbestemming (het vaargebied), uw zeilervaring, de papieren die u bezit, keuringen en wettelijke eisen voor uw boot. Bootverzekeringen vergelijken? Dat doet u op deze pagina.  

Uitrusting aan boord

Varen op zee is andere koek dan op binnenwateren. Naast voldoende proviand, veiligheidsvesten en reparatiegereedschap, is goede apparatuur een basiseis.

DOV-verzekerde Rob Hermse nam het zekere voor het onzekere voor zijn zeilreis van 4 maanden. “Naast een reddingsvlot en een EPIRB, een noodradiobaken dat een signaal stuurt als je in nood komt, droeg ik een PLB in mijn zwemvest. Dat is een persoonsgebonden versie van de EPIRB. Als je dan (ondanks continu aangelijnd te zijn) tóch overboord raakt, vinden ze je in ieder geval terug… Daarnaast heb ik voor de reis de verstaging vervangen, een windvaan gemonteerd en een Iridium Go satelliettelefoon aan boord geplaatst."

Meer weten over de voorbereiding en zeilreis van Rob? Lees het hele verhaal over zijn zeilreis naar de Azoren.

Droomt u van een grote zeilreis? Tips voor de beste voorbereiding

Bereken uw premie

Bent u enthousiast geworden over een bootverzekering van DOV? Bereken dan uw premie in één minuut of vraag direct een offerte aan. En bekijk ook eens deze video!

Lees ook:

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP