MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Zo houdt u hackers buiten uw boot

Ontdek wat u zelf kunt doen

In de beroepsvaart is cybersecurity een veelbesproken thema. Hackers zien vaker de kans om in te breken op apparatuur en gegevens te stelen of vernietigen. Ook in de pleziervaart bestaat het risico. Wat kunt u zelf doen om dit te voorkomen?*

Uw eigen apparaten lijken misschien oninteressant voor hackers, maar niets is minder waar. Bankgegevens en inlogcodes zijn een gewilde prooi voor cyberdieven. Wilt u uw gegevens veiliger beheren? Houd dan rekening met de volgende punten:

1: veilige wachtwoorden

Heeft u wifi aan boord? Zorg dan dat u de standaard wachtwoorden aanpast. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord en wijzig het geregeld. Sla ook nooit wachtwoorden op in uw computer of telefoon.

2: let op bij openbare wifi

U meert aan bij een haven met openbare wifi (zonder wachtwoord). Dat is makkelijk, maar ook minder veilig. Als u hier toch gebruik van maakt, probeer dan zo min mogelijk privacygevoelige informatie op te halen. Vermijd dus inloggen op uw bankrekeningapp en persoonlijke accounts. 

3: update en reservekopie

Gebruikt u navigatiesoftware en/of een computer aan boord? Wees er dan van bewust dat deze apparaten ook gekraakt kunnen worden. Erg vervelend als uw gps hierdoor van slag raakt of uw computer onbruikbaar is door een binnengedrongen virus.

Onze tips:

  • Gebruik een up-to-date antivirusprogramma en/of firewall
  • Update de software van uw apparaten regelmatig
  • Maak regelmatig back-ups van bestanden

Geef cyberpiraten geen kans

U ziet: cybergeweld kan zowel thuis als aan boord toeslaan. Doe dus uw voordeel met deze tips en verklein de kans op een digitale inbraak.

Deel uw preventietips

DOV is altijd op zoek naar preventietips. Hoe gaat u om met (cyber)veiligheid aan boord? Laat ’t ons weten! Stuur een mailtje naar av@dov-verzekeringen.nl of bel (050) 318 02 48. 

Vraag uw offerte aan

Bent u enthousiast geworden over een bootverzekering van DOV? Bereken dan uw premie in één minuut of vraag direct een offerte aan. En bekijk ook eens deze video!

Zo houdt u hackers buiten uw boot: tips

* Dit artikel is tot stand gekomen dankzij Vaarwijzer.info.

 Lees ook:

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP