MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Advies over ligplaatsvergunning

De gemeente Amsterdam heeft de woonbotenpopulatie in Amsterdam een brief gestuurd waarover de LWO vragen krijgt van leden. In de brief wordt gesteld dat er een geldige ligplaatsvergunning moet zijn om in aanmerking te komen voor een omgevingsvergunning van rechtswege. Op 1-1-2018, wanneer de Wet verduidelijking voorschriften woonboten ingaat, krijgt iedereen met een geldige ligplaatsvergunning een omgevingsvergunning van rechtswege.

Hoewel er vraagtekens kunnen worden gezet bij de noodzaak van het hebben van een ligplaatsvergunning indien de ligplaats is opgenomen in het bestemmingsplan, adviseert de LWO toch om alle documenten op orde te hebben. Zoek dus die ligplaatsvergunning op en alle andere vergunningen (vervangingsvergunning etc) die van toepassing zijn op de huidige woonboot en de huidige ligplaats.

Geef zo nodig een wijziging door

Een ligplaatsvergunning is niet in alle gevallen meer aanwezig of er is een ligplaatsvergunning die niet meer in overeenstemming is met wat er nu ligt. Vraag een kopie van de vergunning op en regel zo nodig de wijziging, zodat de vergunning actueel is. Van belang is met name dat de maten van de boot zoals die nu zijn overeenkomen met de maten die in de vergunning worden genoemd.

Wet voor alle woonboten in Nederland

Dit advies geldt niet alleen voor woonbooteigenaren in Amsterdam. De wet is van toepassing op alle woonboten in Nederland, het overgangsrecht ook.

ligplaatsvergunning amsterdam

 

*Het originele artikel vindt u op de website van de LWO.

 

Lees ook:

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP