MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Ontdek de voordelen van een vaarbewijs

Ontdek de voordelen van een vaarbewijs

Is voor uw boot een vaarbewijs niet verplicht? Dan is het toch raadzaam om het vrijwillig te behalen. Een vaarbewijs kan u namelijk meer vertrouwen en vaarplezier geven, omdat u beter op de hoogte bent van de regels en risico’s. DOV geeft advies.

Is voor u het vaarseizoen voorbij? Dan heeft u de komende maanden misschien tijd over om uw vaarbewijs te halen. Het komt namelijk altijd van pas! En wie weet heeft u het in de toekomst nodig als u een andere boot aanschaft.

Wanneer is een vaarbewijs verplicht?

Het Klein Vaarbewijs is verplicht voor kapiteins met een boot vanaf 15 meter lang óf een vaartuig dat een snelheid van meer dan 20 kilometer per uur behaalt. U heeft ook een vaarbewijs nodig voor waterscooters, jetski’s en rubberboten die harder gaan dan 20 kilometer per uur. Er zijn twee niveaus van een Klein Vaarbewijs: welke heeft u nodig?

  • Klein Vaarbewijs I (VBI): voor op rivieren, kanalen en meren inclusief Gouwzee en Randmeren.
  • Klein Vaarbewijs II (VB2): voor op alle binnenwateren. Op de Noordzee heeft u er geen nodig, maar wel voor de zeehavens.

Bereid u voor

Meer informatie over het behalen van een Vaarbewijs vindt u in het Kenniscentrum van ‘Varen doe je Samen!’. U kunt u inschrijven voor het examen op de website van de VAMEX.

vaarbewijs

 

Lees ook:

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP