MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Gaat uw schip weer op de wal?

Ontdek 5 tips voor de winterstalling

Bent u ‘uitgevaren’ dit seizoen? DOV geeft u 5 tips voor de winterstalling. Zo zorgt u ervoor dat uw schip deze winter goed overleeft.

Tip 1. Schip uit het water? Kijk mee

Het allerbelangrijkste is: wees zelf aanwezig als uw schip bij de winterstalling uit het water wordt gehaald. Kijk mee en controleer: zitten de hijsbanden op de juiste plek? In de meeste gevallen zitten er merktekens op de romp van uw schip. Hier worden de hijsbanden geplaatst. Hiermee voorkomt u dat een hijsband om de schroefas schiet. Mocht er toch nog iets misgaan, heeft u als getuige alle informatie direct uit de eerste hand. Dus geen verrassingen achteraf.

Loopt uw schip toch schade op tijdens het in het water laten of uit het water halen (op de werf)? Bij DOV is dit meeverzekerd. De schade krijgt u als u bij ons verzekerd bent, dus gewoon vergoed.

Tips voor de winterstalling

Tip 2. Bescherm uw schip tegen de kou

Staat uw schip eenmaal buiten op de kant? Zorg ervoor dat uw schip goed beschermd is tegen eventuele vrieskou. Spoel onder meer antivries door uw motor, vul de waterpompen hiermee en beveilig de buitenboordafsluiters.

Tip 3. Ventileer…

Zorg voor genoeg ventilatie. Zet de vloerplanken omhoog en zet kasten open. Dit zorgt ervoor dat uw schip kan ‘ademen’ en voorkomt schimmel en rot.

Tip 4. Bekijk ook eens de onderkant

Nu uw schip toch uit het water is gehaald, bekijk dan ook eens de onderkant. Hier kijkt u niet dagelijks tegenaan. Controleer op eventuele beschadigingen, slijtplekken en scheurtjes. En is de schroef nog in goede staat?

Tip 5. Strijk uw mast

Uw mast is een windvanger. Op de kant heeft uw schip geen vrijheid om mee te bewegen met de wind. Daardoor is uw schip extra kwetsbaar. Strijk daarom uw mast.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het winterklaar maken van uw schip? Lees dit artikel op de website van DOV. En bekijk onze winterchecklist.

Gezocht: uw wintertips

Hoe zorgt u ervoor dat uw schip zonder zorgen de winter doorkomt? Deel uw preventie- of onderhoudstips met uw Varende Vrienden! Mail naar av@dov-verzekeringen.nl en wie weet delen we uw adviezen in de volgende nieuwsbrief.

Bereken uw premie

Bereken uw premie

Bent u enthousiast geworden over een bootverzekering van DOV? Bereken dan uw premie in één minuut of vraag direct een offerte aan. En bekijk ook eens deze video!

 

Lees ook:

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP