MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Watervisie in Groningen aangenomen

20 woonschepen uit Diepenring verdwijnen, kamerverhuurverbod op water onzeker

Op den duur zullen er 20 woonschepen uit de Diepenring in Groningen verdwijnen. Dit staat in de Watervisie die onlangs is aangenomen door de Groningse gemeenteraad. De wethouder onderzoekt op dit moment nog de mogelijkheden voor een verbod op alle schepen in (zeer) slechte staat en kamerverhuur op het water.

Volgens het Woonschepencomité moeten er een onaanvaardbaar hoog aantal woonschepen verdwijnen om plaats te maken voor terrassen. Ook over het plan om vanaf 2023 kamerhuur op woonschepen te verbieden, is het Woonschepencomité kritisch. Dat is helemaal niet mogelijk, is de mening van het Woonschepencomité.

Ook in de Noorderhaven is de kans groot dat er door de Watervisie veel gaat veranderen. De gemeente kijkt daar naar herinvoering van liggeld en het herschikken van woonschepen.

Watervisie Groningen

Groningen wil zich sterker als stad aan het water presenteren en de ruimtelijke, recreatieve en economische potentie van het water in de stad beter inzetten. Daarom is de Watervisie in het leven geroepen.

Groningen wil met deze visie ervoor zorgen dat het water uiteindelijk meer beleefbaar en toegankelijk wordt voor iedereen. Daarop moeten de functie, het gebruik en de ruimtelijke inrichting op en langs het water beter worden afgestemd, aldus de gemeente.

Zo zijn er plannen voor meer terrassen aan en op het water en komen er meer zwemmogelijkheden, aanlegsteigers en vlonders. Ook wil de gemeente verwaarloosde schepen aanpakken en de drukte op het water beter reguleren.

Dit artikel is geschreven op basis van informatie van de gemeente Groningen, het Woonschepencomité en oogtv.nl.

 

Lees ook:

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP