MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Daar is ‘ie weer, die mooie zomer…

Zo houdt u uw woonschip koel

De zomer is er weer! We hopen natuurlijk op een aantal mooie, zonnige dagen. Maar wat nu als er een plotselinge hittegolf wordt aangekondigd? DOV geeft u 4 snelle en slimme tips waarmee u zich direct kunt voorbereiden, dankzij Lifehacking.nl. Zo houdt u het hoofd én uw woonschip koel.

Zet water op uw platte dak
Heeft uw woonschip een plat dak? Dan kan het tijdens de warmste dagen van het jaar ook binnen in uw woonschip tropisch warm worden. Zorg er daarom voor dat er een grote plas water op uw dak ligt. Er is genoeg water te vinden rondom uw ligplaats, dus u kunt direct een aantal emmers water oppompen. U kunt natuurlijk ook leidingwater gebruiken, maar dat kan uiteindelijk behoorlijk in de papieren lopen.

Plaats de ventilator op een strategische plek
Heeft u een ventilator en zet u hem overdag aan? Zorg er dan voor dat deze warme lucht van binnen naar buiten blaast. Plaats de ventilator daarvoor bij een raam aan de lijzijde van het huis (de kant waar de wind naartoe blaast). Als u de ventilator op een andere plek plaatst, kan het ervoor zorgen dat het juist wármer wordt in uw woonschip.

Koel de ventilatorlucht
Zet u de ventilator ’s avonds aan? Dan zal deze vooral warme lucht rondpompen. Hierdoor koelt het in uw woonschip niet echt af. Zet daarom flessen met bevroren water voor de ventilator. De lucht wordt hierdoor wél sterk afgekoeld.

Sluit deuren en ramen overdag
Komt de zon op tijdens een hete dag? Zorg er dan voor dat u alle ramen en deuren helemaal gesloten heeft (ook geen ramen op een klein kiertje). Doe alle gordijnen dicht en laat eventuele zonwering zakken.

Is de zon ’s avonds weer onder? Zet alle ramen en deuren open, ook als het nog behoorlijk warm is. Uw woonschip wordt uiteindelijk vanzelf gekoeld. Het liefst houdt u ’s avonds en ’s nachts ook alle gordijnen open om de koelere lucht door te laten (maar of u dan nog kunt slapen…).

Hoe houdt u uw woonschip koel?

Hoe houdt u uw woonschip koel op de warmste dagen van het jaar? Laat het ons weten via av@dov-verzekeringen.nl en wie weet delen we uw adviezen in onze volgende nieuwsbrief.

 

Lees ook:

 

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP