MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Als een stevige zomerstorm de kop opsteekt…

Zo bent u goed voorbereid

Bij zomer denken we aan zon, zon en… zon! Toch steekt er de laatste jaren ook steeds vaker een stevige storm of hoosbui de kop op in dit mooie jaargetijde. Hoe kunt u uw woonschip zo goed mogelijk voorbereiden? DOV geeft enkele handige tips.

1. Schaf een waterdetector aan
Een zware storm, met flinke regenval. Dat kan natuurlijk lekkage veroorzaken. Soms heeft u een lekkage niet direct in de gaten, toch is het goed om er op tijd bij te zijn. Installeer daarom een waterdetector in uw woonschip. Een klein kastje dat waterlekkage en het waterniveau in de gaten houdt via sensoren. Komt het water tegen de sensoren? Dan gaat direct het alarm af. Op de detector zelf ziet u waar de lekkage precies is.

2. Sluit de ramen voordat u vertrekt
Stevige windvlagen en veel regen kunnen ervoor zorgen voor een hoger waterpeil en water dat steeds tegen uw schip slaat. Als dan de ramen niet goed dicht zijn, sijpelt er water naar binnen. Sluit ze dus goed voordat u op pad gaat. Ook als er nog geen wolkje aan de lucht is, want niets is zo veranderlijk als het weer.

3. Kijk of het woonschip echt vastligt
Controleer altijd of uw woonschip nog goed vastligt. Zo niet, maak dit dan weer in orde. Zo voorkomt u dat het schip bij zware wind tegen de kant slaat of zelfs helemaal losraakt.

4. Verwijder bladeren van het dak
Ligt uw schip onder bomen of op een plek dichtbij bomen? Maak regelmatig het dak schoon en verwijder alle bladeren. Als bladeren de goot verstoppen, kan het water niet weglopen en zal er uiteindelijk lekkage ontstaan. Zeker tijdens een hevige zomerstorm.

5. Verpak waardevolle spullen in plastic
Gaat u in de zomermaanden lekker op vakantie? Verpak waardevolle spullen – zoals fotoboeken en elektronica – in waterdichte plastic bakken. Zo voorkomt u dat spullen (onherstelbaar) beschadigd raken door waterschade.

6. Berg losse spullen op
Berg uw losse spullen van uw steiger, terras of tuin tijdelijk op in uw woonschip of schuur (voor zover dat mogelijk is). Bij een zware storm kunnen deze spullen verschuiven of gaan ‘rondvliegen’ en zo schade veroorzaken.

Deel uw eigen tips!

Hoe bereidt u uw woonschip voor op een flinke (zomer)storm? Deel uw tips met DOV! Laat het ons weten via av@dov-verzekeringen.nl en wie weet delen we uw adviezen in onze volgende nieuwsbrief.

 

Lees ook:

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP