MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Storm op komst: bescherm uw boot

Vrijdag en dit weekend is er een grote kans op stormachtig weer. Voorkom schade aan uw boot met de tips van DOV.

Storm op komst: bescherm uw woonboot

Vrijdag en dit weekend is er een grote kans op stormachtig weer. Voorkom schade aan uw woonboot met de tips van DOV.

DOV gaat op in moederbedrijf EOC

Voor u als verzekerde verandert er weinig

We hebben belangrijk nieuws voor u als verzekerde: DOV gaat vanaf 1 januari 2019 op in haar moederbedrijf EOC. De naam ‘DOV’ zal verdwijnen, de inhoud van uw verzekering blijft grotendeels hetzelfde. Dat betekent dat u blijft vertrouwen op onze kennis over schepen, onze service en kwaliteit.

De droogte van de afgelopen tijd heeft op veel plekken in Nederland gezorgd voor een lage waterstand. Hierdoor zijn al meerdere woonschepen drooggevallen. Is dit ook het geval met uw woonschip? Wees gerust, dit zorgt meestal niet voor grote schade. Wel adviseert DOV u: wees vooral alert als het waterpeil weer gaat stijgen.

Droogvallen: uw woonschip ligt schuin en het kan bijvoorbeeld zijn dat hierdoor uw sloten, deuren en ramen minder goed open en dicht gaan. Het is vervelend, maar zorgt over het algemeen niet voor grote schade.    

Stijgend waterpeil: controleer uw woonschip
Gaat het waterpeil weer stijgen? DOV heeft dan het advies: controleer tijdens het stijgen uw woonschip meerdere keren per uur. Merkt u dat uw woonschip is vastgezogen en scheef blijft liggen? Neem dan direct contact op met DOV via (050) 520 18 28. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend. Wij vertellen u wat u kunt doen en sturen eventueel een expert langs.

Als het waterpeil alsmaar blijft stijgen, kan er uiteindelijk water uw woonschip binnendringen. Dit kan wel leiden tot aanzienlijke schade. Wees dit voor door direct actie te ondernemen.   

Droogvallen: bekijk de video
Hoe gaan de woonschipbewoners in de Rijn bij Arnhem om met het droogvallen van hun woonschip? Bekijk de video op Omroep Gelderland.

 

Droogvallen woonschepen

Zo houdt u de verstaging in goede conditie

Scheepsexperts adviseren gemiddeld om elke 10 jaar de verstaging van uw zeilboot te vervangen. Uiteraard is dit afhankelijk van hoe u met uw verstaging omgaat. Verleng de levensduur met de tips van Zeilen.nl.

Tip 1
Hoe draait u de wantspanner vast of los? Doe dit nooit met een schroevendraaier, maar gebruik altijd passende steeksleutels of goed afgestelde bahco’s. Hiermee voorkomt u vervorming van het huis.

Tip 2
Controleer de draairichting van het schroefdraad. De onderzijde van de spanner heeft links draad en is (soms) gemarkeerd met een streepje. U kunt dit ook zelf markeren.

Tip 3
Draait u de spanners vaak open of dicht omdat je de mast strijkt? Overweeg om eenmalig Smart Pins aan te schaffen. Dit zijn rechte borgpennen die u met klittenband bevestigt aan het spanhuis.

Tip 4
Is de bevestigingsplaat van het stag niet volledig in lijn met het stag? Gebruik hiervoor toggles.

Tip 5
Gebruikt u sluitingen om een te korte stag te verlengen? Let goed op de minimum breeksterkte van de sluiting. En kijk hoe deze is gemaakt: gesmede sluitingen zijn beter dan gegoten sluitingen.

Tip 6
Controleer de wantspanning met de duimstokmethode. Zeilen.nl legt uit hoe het werkt.

Tip 7
Overweegt u om de verstaging te vervangen? Wacht er niet te lang mee. Vervanging is vaak goedkoper dan herstel bij schade.

* Het originele artikel leest u op Zeilen.nl.

Verleng de levensduur van uw verstaging met de tips van Zeilen.nl

Tips voor onze startende Varende Vrienden! [deel 4]

Voor het eerst het water op?

Heeft u onlangs voor het eerst een pleziervaartuig gekocht? Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk het water op met uw nieuwe aanwinst! Toch is het goed om eerst eens stil te staan bij enkele belangrijke punten. In deze artikelreeks delen we graag tips van ‘Varen doe je Samen’ met u. Dit keer: tips over de scheepstoeter, marifoon en het alcoholgebruik.

Daar is ‘ie weer, die mooie zomer…

Zo houdt u uw woonschip koel

De zomer is er weer! We hopen natuurlijk op een aantal mooie, zonnige dagen. Maar wat nu als er een plotselinge hittegolf wordt aangekondigd? DOV geeft u 4 snelle en slimme tips waarmee u zich direct kunt voorbereiden, dankzij Lifehacking.nl. Zo houdt u het hoofd én uw woonschip koel.

Sluit u een verzekering af bij DOV?

Dan kunt u korting verdienen op uw cascojaarpremie

Sluit u een verzekering af bij DOV? Wist u dat... u dan 15% korting kunt verdienen op uw cascojaarpremie? Dit doet u door een nieuwe verzekerde aan te brengen bij DOV (een ‘Varende Vriend’ met een pleziervaartuig of woonboot).

Tips voor onze startende Varende Vrienden! [deel 2]

Voor het eerst het water op?

Heeft u onlangs voor het eerst een pleziervaartuig gekocht? Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk het water op met uw nieuwe aanwinst! Toch is het goed om eerst eens stil te staan bij enkele belangrijke punten. In deze artikelreeks delen we graag tips van ‘Varen doe je Samen’ met u. Deze maand: ken de vaarregels en vaar een duidelijke koers.

Zuurvrije vaseline: wondermiddel ‘ja’ of ‘nee’?

DOV legt ’t uit

Smeren en invetten: klusjes die u als woonbooteigenaar natuurlijk bekend voorkomen. Maar welk middeltje gebruikt u waarvoor? DOV vertelt u in deze nieuwsbrief over de voor- en nadelen van zuurvrije vaseline als ‘klusmiddel’.

Heeft u onlangs voor het eerst een pleziervaartuig gekocht? Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk het water op met uw nieuwe aanwinst! Toch is het goed om eerst eens stil te staan bij enkele belangrijke punten. In deze artikelreeks delen we graag tips van ‘Varen doe je Samen’ met u. Deze maand: controleer de vaaruitrusting en verken de omgeving.

Schade aan de zonnepanelen op uw dak

Ontdek hoe u hiertegen verzekerd bent bij DOV

Wilt u uw woonboot vergroenen en uw eigen energie opwekken? Zonnepanelen op uw dak zijn dan een goede optie. Maar wat als uw zonnepanelen schade oplopen: vergoedt DOV deze schade? En valt dit dan onder schade aan uw woonboot of schade aan uw inboedel? Wij vertellen u meer. 

“Ik was nog maar een paar seconden beneden, en… bam!”

Het schip van DOV-verzekerde Diederik loopt schade op door een op hol geslagen stuurautomaat

Diederik Romswinckel uit Leiden vaart al jarenlang met veel plezier op zijn zeilboot, een Hurley 800 van 8.30 meter lang. Hij gaat er regelmatig in zijn eentje op uit, zo vaart hij regelmatig naar de Oostzee. Zo ook in de zomer van 2015. Op de terugweg via het Kielerkanaal zette hij de stuurautomaat aan. En toen ging het fout…

Schade opgelopen? Vertel ons uw ervaringen

Voor uw verhaal ontvangt u een leuke attentie

Bent u verzekerd bij DOV en heeft uw woonschip schade opgelopen? Via ‘Klantenvertellen’ vragen wij u al naar uw rapportcijfer. Daarnaast zouden wij graag uw ervaringen horen. Vertel uw verhaal aan DOV en wie weet ontvangt u een leuke attentie!

Vaarroute uitgelicht: van Gouda naar Leiden

Verken het mooie westen, samen met DOV

Prachtige polders, kleurrijke bloembollenvelden en uitgestrekte weilanden. Het westen van ons land kent unieke landschappen. Ga op ontdekkingstocht over het water en vaar mee met DOV: van Gouda via Alphen aan den Rijn naar Leiden.

Schade aan uw woonschip? Maak foto’s!

Ojee, uw woonschip heeft schade opgelopen. Vergeet dan niet om direct zo veel mogelijk foto’s te maken van de schade. Dit zorgt voor een snelle en nauwkeurige schadeafhandeling.

Fijn, een goedkopere verzekering… Of toch niet?

Waarom DOV geen no-claimkorting aanbiedt

Een hoge no-claimkorting kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn. Fijn: een goedkopere verzekering! Of toch niet..? DOV biedt geen no-claimkorting aan. Waarom we dat niet doen? Dat leggen we u graag uit.

Vaarroute uitgelicht: doe een rondje Ringvaart

Vaar mee met DOV om de Haarlemmermeerpolder!

Vaar mee met DOV: maak een lenteronde door de Ringvaart. Deze route voert u langs de Haarlemmermeerpolder, met als start- en eindpunt: de Amsterdamse Nieuwe Meer. Ontdek ‘een rondje Ringvaart’, met dank aan Botentekoop.nl.

Zomervaartips van DOV

Een mini-checklist

De zomer: het seizoen van lange, zonnige dagen op het water. Maar ook het jaargetijde van méér aanvaringen, méér inbraken en veranderlijk weer. Daarom biedt DOV de watersportliefhebber een mini-vakantiechecklist met de meest belangrijke zomervaartips.

EMCI benoemt nieuwe projectmanager havenmeesters en havens

Hans Gerritse is door EMCI Register aangesteld als ‘projectmanager havenmeesters en havens’. Gerritse (1959) heeft meer dan 35 jaar ervaring in de internationale watersport en zorgde voor de exploitatie en het beheer van diverse jachthavens. Hij is beëdigd en gecertificeerd jachtmakelaar en taxateur. Daarnaast is hij nauw betrokken bij het mentoraat voor experts en makelaars.

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP