MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Urk krijgt een woonbotenvijver

Wie weet is er ook een ligplaats voor u?

Goed nieuws in een tijd waar veel ligplaatsen verdwijnen: Urk krijgt waarschijnlijk nog eind dit jaar een vijver voor woonboten. De provincie wil op korte termijn toestemming geven voor 6 woonboten in Oranjewijk Zuid. Dus heeft u altijd al in Urk op het water willen wonen? Wie weet is dit uw kans.

Vorig jaar kreeg de gemeente Urk ook al toestemming van de provincie voor de aanleg van de vijver, maar de uitvoering is toen niet van de grond gekomen. Als er geen bezwaar wordt gemaakt tegen de aanleg, zijn de werkzaamheden op 1 december afgerond.

Passend in bestemmingsplan

Volgens de provincie heeft de aanleg van de woonbotenvijver geen nadelige gevolgen voor de milieu- of waterhuishouding. Ook passen de plannen in het huidige bestemmingsplan.

 

* Bronnen: Omroep Flevoland en Urk.nieuws.nl.

Komt u ook naar de Sneekweek 2017?

Genieten van spannende zeilwedstrijden, livemuziek, heerlijk eten en drinken en volop spektakel. Van vrijdag 4 tot en met donderdag 10 augustus is het weer tijd voor de Sneekweek. Komt u ook?

Verzekeringsbegrippen uitgelegd

DOV legt ‘t uit

Gaat uw schip totaal verloren? Bij DOV weet u precies waar u aan toe bent: u leest namelijk het verzekerde bedrag (ofwel de verzekerde som) van uw schip duidelijk op uw polis. Dit wordt ook wel de vervangingswaarde genoemd. Wij vertellen u graag meer over dit verzekeringsbegrip.

Ga een ontspannen vaarvakantie tegemoet...

Met de tips van de scheepsexpert

De zomervakantie: hét moment om eens een langere tocht te maken over het water. Dan is het des te belangrijker om uw schip goed te controleren voor u vertrekt. Scheepsexpert Arno Vuurens van Blue Loeks Marine deelt graag zijn tips met u.

Watervisie in Groningen aangenomen

20 woonschepen uit Diepenring verdwijnen, kamerverhuurverbod op water onzeker

Op den duur zullen er 20 woonschepen uit de Diepenring in Groningen verdwijnen. Dit staat in de Watervisie die onlangs is aangenomen door de Groningse gemeenteraad. De wethouder onderzoekt op dit moment nog de mogelijkheden voor een verbod op alle schepen in (zeer) slechte staat en kamerverhuur op het water.

Daar is ‘ie weer, die mooie zomer…

Zo houdt u uw woonschip koel

De zomer is er weer! We hopen natuurlijk op een aantal mooie, zonnige dagen. Maar wat nu als er een plotselinge hittegolf wordt aangekondigd? DOV geeft u 4 snelle en slimme tips waarmee u zich direct kunt voorbereiden, dankzij Lifehacking.nl. Zo houdt u het hoofd én uw woonschip koel.

Als een stevige zomerstorm de kop opsteekt…

Zo bent u goed voorbereid

Bij zomer denken we aan zon, zon en… zon! Toch steekt er de laatste jaren ook steeds vaker een stevige storm of hoosbui de kop op in dit mooie jaargetijde. Hoe kunt u uw woonschip zo goed mogelijk voorbereiden? DOV geeft enkele handige tips.

Schade opgelopen? Vertel ons uw ervaringen

Voor uw verhaal ontvangt u een leuke attentie

Bent u verzekerd bij DOV en heeft uw woonschip schade opgelopen? Via ‘Klantenvertellen’ vragen wij u al naar uw rapportcijfer. Daarnaast zouden wij graag uw ervaringen horen. Vertel uw verhaal aan DOV en wie weet ontvangt u een leuke attentie!

Een prachtige start van het nieuwe vaarseizoen…

Bekijk de foto’s van onze Varende Vrienden

Het nieuwe vaarseizoen is in volle gang en kende een vliegende start met de mooie dagen in mei! Onze Varende Vrienden gingen dan ook heerlijk het water op. Bekijk een compilatie van de vele prachtige foto’s die binnenkwamen op onze oproep op Facebook.

Diefstal van uw schip of buitenboordmotor: dit kunt u doen

1000 pleziervaartuigen en 2000 buitenboordmotoren: zoveel maken dieven elk jaar buit. Wat kunt u doen om dit te voorkomen? Onlangs gaf de politie handige tips* om het dievengespuis buiten de deur te houden. DOV deelt ze graag met u.

Tips voor onze startende Varende Vrienden! [deel 4]

Voor het eerst het water op?

Heeft u onlangs voor het eerst een pleziervaartuig gekocht? Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk het water op met uw nieuwe aanwinst! Toch is het goed om eerst eens stil te staan bij enkele belangrijke punten. In deze artikelreeks delen we graag tips van ‘Varen doe je Samen’ met u. Dit keer: tips over de scheepstoeter, marifoon en het alcoholgebruik.

Update Bouwbesluit: minder strenge eisen voor woonboten

In onze vorige nieuwsbrief* informeerden we over de ‘Wet verduidelijking voorschriften woonboten’ en het Bouwbesluit. Hierin las u dat voor nieuwe woonboten voortaan het Bouwbesluit geldt. Nu is er weer nieuws: woonboten die na 1 januari 2018 worden gebouwd, hoeven niet aan álle eisen te voldoen die voor gewone huizen gelden.

Zomervaartips van DOV

Een mini-checklist

De zomer: het seizoen van lange, zonnige dagen op het water. Maar ook het jaargetijde van méér aanvaringen, méér inbraken en veranderlijk weer. Daarom biedt DOV de watersportliefhebber een mini-vakantiechecklist met de meest belangrijke zomervaartips.

Vaarroute uitgelicht: van Gouda naar Leiden

Verken het mooie westen, samen met DOV

Prachtige polders, kleurrijke bloembollenvelden en uitgestrekte weilanden. Het westen van ons land kent unieke landschappen. Ga op ontdekkingstocht over het water en vaar mee met DOV: van Gouda via Alphen aan den Rijn naar Leiden.

En de ‘Woonboot van het Jaar 2016’ is…

Varend woonschip Robbedoes!

Wat is de ‘Woonboot van het Jaar’? Op 12 mei ging de eer naar… varend woonschip ‘Robbedoes’! De eigenaren hebben hun vrachtschip (type Kempenaar) omgebouwd tot hun ultieme waterwoonbeleving: een modern woonschip waarmee je de Europese wateren kunt bevaren. Het schip is als winnaar uitgeroepen, omdat volgens de jury ‘over elk detail is nagedacht en de verbouwing met vakmanschap is gedaan’.  

Schade aan uw woonschip? Maak foto’s!

Ojee, uw woonschip heeft schade opgelopen. Vergeet dan niet om direct zo veel mogelijk foto’s te maken van de schade. Dit zorgt voor een snelle en nauwkeurige schadeafhandeling.

Begin dit jaar is de Wet verduidelijking voorschriften woonboten aangenomen. Wat houdt deze wet precies in en wat betekent dit voor u als woonbooteigenaar? DOV vertelt ’t u.*

Fijn, een goedkopere verzekering… Of toch niet?

Waarom DOV geen no-claimkorting aanbiedt

Een hoge no-claimkorting kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn. Fijn: een goedkopere verzekering! Of toch niet..? DOV biedt geen no-claimkorting aan. Waarom we dat niet doen? Dat leggen we u graag uit.

Eerste hulp bij motorproblemen

DOV vertelt u meer!

Heeft uw schip een diesel- of benzinemotor? De meeste binnenboordmotoren hebben gelijke start- en koelsystemen. Problemen met deze motoren hebben daarom ook vaak dezelfde oorzaken. In dit artikel behandelt DOV heetloopproblemen en elektrische startproblemen.

Vaarroute uitgelicht: doe een rondje Ringvaart

Vaar mee met DOV om de Haarlemmermeerpolder!

Vaar mee met DOV: maak een lenteronde door de Ringvaart. Deze route voert u langs de Haarlemmermeerpolder, met als start- en eindpunt: de Amsterdamse Nieuwe Meer. Ontdek ‘een rondje Ringvaart’, met dank aan Botentekoop.nl.

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP