MELD U AAN VOOR DE DOV NIEUWSBRIEF

Heeft u interesse in de DOV nieuwsbrief? Deze verschijnt elke maand en staat vol handige tips en weetjes voor op en rond het water.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Tips voor onze startende Varende Vrienden! [deel 4]

Voor het eerst het water op?

Heeft u onlangs voor het eerst een pleziervaartuig gekocht? Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk het water op met uw nieuwe aanwinst! Toch is het goed om eerst eens stil te staan bij enkele belangrijke punten. In deze artikelreeks delen we graag tips van ‘Varen doe je Samen’ met u. Dit keer: tips over de scheepstoeter, marifoon en het alcoholgebruik.

Daar is ‘ie weer, die mooie zomer…

Zo houdt u uw woonschip koel

De zomer is er weer! We hopen natuurlijk op een aantal mooie, zonnige dagen. Maar wat nu als er een plotselinge hittegolf wordt aangekondigd? DOV geeft u 4 snelle en slimme tips waarmee u zich direct kunt voorbereiden, dankzij Lifehacking.nl. Zo houdt u het hoofd én uw woonschip koel.

Sluit u een verzekering af bij DOV?

Dan kunt u korting verdienen op uw cascojaarpremie

Sluit u een verzekering af bij DOV? Wist u dat... u dan 15% korting kunt verdienen op uw cascojaarpremie? Dit doet u door een nieuwe verzekerde aan te brengen bij DOV (een ‘Varende Vriend’ met een pleziervaartuig of woonboot).

Tips voor onze startende Varende Vrienden! [deel 2]

Voor het eerst het water op?

Heeft u onlangs voor het eerst een pleziervaartuig gekocht? Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk het water op met uw nieuwe aanwinst! Toch is het goed om eerst eens stil te staan bij enkele belangrijke punten. In deze artikelreeks delen we graag tips van ‘Varen doe je Samen’ met u. Deze maand: ken de vaarregels en vaar een duidelijke koers.

Zuurvrije vaseline: wondermiddel ‘ja’ of ‘nee’?

DOV legt ’t uit

Smeren en invetten: klusjes die u als woonbooteigenaar natuurlijk bekend voorkomen. Maar welk middeltje gebruikt u waarvoor? DOV vertelt u in deze nieuwsbrief over de voor- en nadelen van zuurvrije vaseline als ‘klusmiddel’.

Heeft u onlangs voor het eerst een pleziervaartuig gekocht? Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk het water op met uw nieuwe aanwinst! Toch is het goed om eerst eens stil te staan bij enkele belangrijke punten. In deze artikelreeks delen we graag tips van ‘Varen doe je Samen’ met u. Deze maand: controleer de vaaruitrusting en verken de omgeving.

Schade aan de zonnepanelen op uw dak

Ontdek hoe u hiertegen verzekerd bent bij DOV

Wilt u uw woonboot vergroenen en uw eigen energie opwekken? Zonnepanelen op uw dak zijn dan een goede optie. Maar wat als uw zonnepanelen schade oplopen: vergoedt DOV deze schade? En valt dit dan onder schade aan uw woonboot of schade aan uw inboedel? Wij vertellen u meer. 

“Ik was nog maar een paar seconden beneden, en… bam!”

Het schip van DOV-verzekerde Diederik loopt schade op door een op hol geslagen stuurautomaat

Diederik Romswinckel uit Leiden vaart al jarenlang met veel plezier op zijn zeilboot, een Hurley 800 van 8.30 meter lang. Hij gaat er regelmatig in zijn eentje op uit, zo vaart hij regelmatig naar de Oostzee. Zo ook in de zomer van 2015. Op de terugweg via het Kielerkanaal zette hij de stuurautomaat aan. En toen ging het fout…

Als een stevige zomerstorm de kop opsteekt…

Zo bent u goed voorbereid

Bij zomer denken we aan zon, zon en… zon! Toch steekt er de laatste jaren ook steeds vaker een stevige storm of hoosbui de kop op in dit mooie jaargetijde. Hoe kunt u uw woonschip zo goed mogelijk voorbereiden? DOV geeft enkele handige tips.

Schade opgelopen? Vertel ons uw ervaringen

Voor uw verhaal ontvangt u een leuke attentie

Bent u verzekerd bij DOV en heeft uw woonschip schade opgelopen? Via ‘Klantenvertellen’ vragen wij u al naar uw rapportcijfer. Daarnaast zouden wij graag uw ervaringen horen. Vertel uw verhaal aan DOV en wie weet ontvangt u een leuke attentie!

Vaarroute uitgelicht: van Gouda naar Leiden

Verken het mooie westen, samen met DOV

Prachtige polders, kleurrijke bloembollenvelden en uitgestrekte weilanden. Het westen van ons land kent unieke landschappen. Ga op ontdekkingstocht over het water en vaar mee met DOV: van Gouda via Alphen aan den Rijn naar Leiden.

Schade aan uw woonschip? Maak foto’s!

Ojee, uw woonschip heeft schade opgelopen. Vergeet dan niet om direct zo veel mogelijk foto’s te maken van de schade. Dit zorgt voor een snelle en nauwkeurige schadeafhandeling.

Fijn, een goedkopere verzekering… Of toch niet?

Waarom DOV geen no-claimkorting aanbiedt

Een hoge no-claimkorting kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn. Fijn: een goedkopere verzekering! Of toch niet..? DOV biedt geen no-claimkorting aan. Waarom we dat niet doen? Dat leggen we u graag uit.

Vaarroute uitgelicht: doe een rondje Ringvaart

Vaar mee met DOV om de Haarlemmermeerpolder!

Vaar mee met DOV: maak een lenteronde door de Ringvaart. Deze route voert u langs de Haarlemmermeerpolder, met als start- en eindpunt: de Amsterdamse Nieuwe Meer. Ontdek ‘een rondje Ringvaart’, met dank aan Botentekoop.nl.

Zomervaartips van DOV

Een mini-checklist

De zomer: het seizoen van lange, zonnige dagen op het water. Maar ook het jaargetijde van méér aanvaringen, méér inbraken en veranderlijk weer. Daarom biedt DOV de watersportliefhebber een mini-vakantiechecklist met de meest belangrijke zomervaartips.

EMCI benoemt nieuwe projectmanager havenmeesters en havens

Hans Gerritse is door EMCI Register aangesteld als ‘projectmanager havenmeesters en havens’. Gerritse (1959) heeft meer dan 35 jaar ervaring in de internationale watersport en zorgde voor de exploitatie en het beheer van diverse jachthavens. Hij is beëdigd en gecertificeerd jachtmakelaar en taxateur. Daarnaast is hij nauw betrokken bij het mentoraat voor experts en makelaars.

Warmtepomp aan boord: energieneutraal wonen

Het verhaal van Erwin en Sandra

In Vlot Magazine vertellen Sandra en Erwin over hun energieneutrale woonark in Amsterdam. Met 21 zonnepanelen, goede isolatie en een warmtepomp is hun project geslaagd. DOV licht het uit.  

Baggeren, zo kan het ook!

Bekijk de video over de Arnhemse Haven van Coers

In 2017 is de Haven van Coers in Arnhem uitgebaggerd. Voor het eerst in meer dan 70 jaar: dit was sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gedaan. Een grootse, bijzondere klus.* Gemeente Arnhem heeft er deze maand een interessante video over gepubliceerd.

Ontvang 15% ‘Varende Vrienden’-korting

3 mogelijkheden op een rij

Meldt u een ‘Varende Vriend’ aan bij DOV? Dan ontvangt u eenmalig 15% korting op uw cascojaarpremie. Dat was u waarschijnlijk al bekend. Maar wist u dat er ook méér mogelijkheden zijn om deze ‘Varende Vrienden'-korting te ontvangen?* We zetten de 3 opties graag op een rij.

Gaat u varen met een hond aan boord?

Advies van ‘Varen doe je Samen!’

Wilt u graag varen met uw hond aan boord? Neem dan extra maatregelen voor de veiligheid van de hond én het baasje. DOV deelt de praktische adviezen van ‘Varen doe je Samen!’*

 Duidelijke voorwaarden - 7x24 bereikbaar - Complete dekking - Schappelijke premie

 

DOV logo - Duidelijk DOV
TOP